Uuring Enamik eestlasi kasutab igas kuus pakiautomaati

BNS
Copy
Itella pakiautomaat.
Itella pakiautomaat. Foto: Marko Saarm

Smartpost Itella ja Dentsu tarbijakäitumise uuringu järgi on Baltimaades kõige agaramad pakiautomaatide kasutajad leedukad, kellest kasutab teenust kord kuus vähemalt 72 protsenti vastanutest, Eesti ja Läti elanikud on mõnevõrra tagasihoidlikumad, nendest kasutab pakiautomaate kord kuus 60 protsenti.

Nii Eestis, Lätis kui Leedus on kõige sagedasem pakiautomaadi kasutaja 25–44-aastane naine. Kui Eestis ja Lätis kasutavad pakiautomaate rohkem maapiirkondades elavad inimesed, siis Leedus on peamiseks kliendiks just suurlinna elanik, teatas Itella.

Baltimaade puhul tõusevad kõigis kolmes riigis sarnaselt esile kolm tootegruppi, mille kasutamisel pakiautomaate teistest enam eelistatakse: riided ning jalanõud, elektroonikaseadmed ja kosmeetika. Riideid ja jalanõusid saadab Eestis 59 protsenti vastanutest, Lätis ja Leedus 63 protsenti.

Võrreldes teiste Balti riikidega kasutavad Eestis vastanud mõnevõrra enam pakiautomaate elektroonika ja tehnoloogia saatmiseks. Kui siinsel turul on pakiautomaadid säärase kauba puhul kasutusel 42 protsendil vastanutest, siis Lätis 34 protsendil ja Leedus 31 protsendil. Lätis on teistest populaarsemaks tootekategooriaks ravimid ning Leedus raamatud.

Tarbijakäitumise puhul ning sobiva teenusepakkuja/pakiautomaadi valikul on Eestis peamine argument lähedus kodule. See on olulisim valikukriteerium 65 protsendile vastanutele. Teisel kohal on pakiautomaadi lähedus tavapärasele liikumise marsruudile ning kolmandal kohal teenuse maksumus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles