Kui inimestel on enesetunne ja emotsioon korras, siis nad töötavad ka paremini, ütleb äsja OG Elektra kontserni töötajaid taas suurejoonelise uusaastapeoga meeles pidanud Virumaa suurärimees Oleg Gross.

Peamiselt Grossi Toidukaupade poeketi rajajana tuntud 72-aastase Grossi hääl on vaikne. See ei ole tingitud möödunud suvel saadud insuldist, vaid hiljem ette võetud plaanilise lõikuse tõttu, misjärel tekkisid tüsistused: kahjustada said Grossi häälepaelte närvid.

Ent olemuselt pole Gross teps mitte muutunud. Vestluse ajal tema eluruumides, mis asuvad sisuliselt ettevõtte südames Tobia külas, on Gross mõtteerk, talle omaselt otsekohene ja avameelne. Intervjuu juures viibib ettevõtja vanem poeg Georg, kes juhib OG Elektra igapäevaelu.

Kas insuldi puhul oli selline tunne samuti, et nüüd on n-ö surm silme ees?

Ei olnud. Insuldiga on selline asi nagu lennuõnnetuste puhul – tekib hapnikupuudus ja inimesed lähevad eufooriasse. Mul oli pool keha tagant ära. Öösel ärkasin üles, kukkusin põrandale. Ainult vasak käsi ja vasak jalg töötasid ning mõtlesin, et mis asi see on, et parem pool ei liigu. Ronisin voodisse tagasi. Et oleks siis kohe kiirabi kutsunud…

Ei tulnud selle peale?

Ei tulnud. Ajus oli mingisugune osa justkui ära lõigatud. Mingisugust hirmutunnet ei olnud, mõistus oli selge.

Kommentaarid (19)
Copy