JÄRJEKORDSELT TIPUS Eestis on koeratoit kallim kui Soomes ja Rootsis (1)

Angelina Täker
, ajakirjanik
Copy
Koeratoitu valides tuleb mõelda looma vanusele, eluviisile, suurusele ja tõule.
Koeratoitu valides tuleb mõelda looma vanusele, eluviisile, suurusele ja tõule. Foto: Shutterstock

Koera omamine pole sugugi odav lõbu. Mänguasjade, kutsikakoolituse, veterinaararve ja kindlustuse peale kulub märkimisväärne summa. CashNetUSA tehtud uuringu kohaselt võib koera eluea maksumus ulatuda kuni 55 000 dollarini, millest suurima osa võtab endale toit.

Koerad on vaieldamatult maailma populaarsemad lemmikloomad, hinnanguliselt on kodukoeri umbes 471 miljonit. Iga omanik söödab oma neljajalgseid sõpru omamoodi, valides neile kas gurmeetoidu või levinud kuivtoidukrõpsud ja konservid. Uuring, mis tehti koeratoidu hinna kohta, puudutab 97 riiki, sealjuures Eestit.

CashNetUSA tehtud uuringust selgub, et kõige kallim on koeratoit Jaapanis, kus selle keskmine aastane maksumus on 2056,88 dollarit. Jaapanile järgnevad Andorra 1854,71 dollariga ning Eesti, kus koeratoitude keskmine aastane maksumus on 1518,98 dollarit. Lisaks neile kolmele on kõige kallimate riikide seas Urugai, Armeenia, Liechtenstein, Saudi Araabia, saareriik Saint Vincent ja Grenadiinid, Šveits ning Araabia Ühendemiraadid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles