Indrek Neivelt: kui laev lekib, tuleb hakata auke kinni panema (1)

PM Majandus
Copy
Indrek Neivelt
Indrek Neivelt Foto: Madis Veltman

Eesti majandus on kaheksa kvartalit järjest kahanenud, kuid valitsus on tegelenud viimase aasta jooksul väikeste probleemide lahendamisega, märkis ettevõtja Indrek Neivelt «Esimeses stuudios». Tema hinnangul tuleb majanduse turgutamise nimel anda ettevõtetele tegutsemiseks odavaid sisendeid, eelkõige soodsamat energiat.

Neivelt tõdes, et kuigi Eesti praeguste majandusraskuste taga on ka objektiivseid põhjuseid, näiteks see, et energeetika sai Venemaa täiemahulise sissetungi järel pihta, oleks Eesti pidanud ka ise tegutsema rohkem ettepoole vaadates. Majandusolukorra parandamiseks tuleks tema sõnul suuremaid otsuseid teha.

«Kui laev lekib, siis tuleb hakata auke kinni panema,» ütles ta. «Me oleme aasta aega tegelenud pisikeste aukudega. Suured augud on lahti. Pisikesed augud oleme üritanud kinni panna vaikselt, kust saaks 10-miljonilise augu, veel teise 10-miljonilise augu. Aga siis ühest kohast jookseb 200–300 miljonit välja, mujalt jookseb 150 miljonit välja. Sellega tuleb hakata tegelema,» rääkis ta.

Loe intervjuud pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles