30. tegevusaastat tähistav Lumina Metall suudab anda terasega kuju kõigele

Copy
Maarja kiriku torni tõstmine 2022
Maarja kiriku torni tõstmine 2022 Foto: Timo Arbeiter

Lumina Metall OÜ on pika ajalooga Eesti ettevõte, mis alustas tegevust juba 30 aastat tagasi Tõrvandis vana sepikoja ruumides. Kui algusaegadel valmistati peamiselt sepistooteid, siis tänaseks on metallifirma võimekus kasvanud muljetavaldavalt ning olemas on oskused, kogemused ja teadmised valmistada koguni kuni sada tonni teraskonstruktsioone ühes kalendrikuus.

«Lumina Metall paistab oma valdkonnas silma laia tootespektriga, tööde keerukuse ning pikaaegse kogemusega – 30 aastat ei ole just lühike aeg ühel tegevusalal tegutsemiseks,» ütleb ettevõtte tootmisjuht Martin Haug. Ta lisab, et just pidev ja pikaajaline tootmiskogemus on see, tänu millele suudetakse pakkuda klientidele sujuvat koostööd ja kauapüsivat teraslahendust. Lihtsamalt öeldes suudab Lumina Metall anda terasega kuju kõigele, mida soovitakse.

Foto: Valgesoo vaatetorn

Koostööpartneritele on Lumina Metall kindel partner, kelle peamine tõmbenumber on nii kvaliteedile orienteeritud tootmine kui ka tähtaegadest kinnipidamine. Ettevõte omab aastast 2017 tootmisohje sertifikaati EN1090-2:2018 EXC2 tasemel, mis tagab tellijatele kindlustunde kvaliteedi osas – oma toodangule väljastatakse CE-märgistus ja toimivusdeklaratsioon.

Foto: Vaatetorn Valaste joal

«Kolme aastakümne edu pant on meie suurepärased töötajad, kes on aidanud ja aitavad professionaalselt teostada ka klientide kõige keerukamad tellimused. Muide, kõik Lumina Metalli töötajad on eranditult sertifitseeritud spetsialistid,» kiidab Haug. Ettevõte on aastatega kasvatanud tootmispinda ja uuendanud tehnoloogiat, samuti laiendanud tegevust, pakkudes lisaks tootmisele ka paigaldusteenust ja transporti.

Pildil Lumina Metall OÜ kontor: istuvad vasakult Dmitri Dugin - projektijuht, Liis Korela - haldusjuht, Aldo Hurbola - tegevjuht, tagareas vasakult Martin Haug - tootmisjuht, Taivo Järve - tegevjuht
Pildil Lumina Metall OÜ kontor: istuvad vasakult Dmitri Dugin - projektijuht, Liis Korela - haldusjuht, Aldo Hurbola - tegevjuht, tagareas vasakult Martin Haug - tootmisjuht, Taivo Järve - tegevjuht Foto: Lumina Metall

1994. aastal oli Lumina Metalli kasutuses kõigest ligikaudu 500 ruutmeetrit pinda, mis ajapikku jäi aga kitsaks, tänu tootmismahtude kasvamisele. 2005. aastal osteti ühe hektari suurune kinnistu Tartumaal Roiu aleviku külje all, tänases Kastre vallas, kus tegutsetakse siiani. Alguses töötati 200 m2 tootmispinnal ja ostetud maalapil, millele lisaks valmis 2012. aastal 1000 m2 suurune tootmishall. Seitse aastat tagasi, kui meeskond hakkas kasvama, jäi kitsaks ka kontoriruumides, mistõttu tuli ehitada juurde ka uued kaasaegsed kontori- ja olmeruumid, kokku ligi 130 m2.

Sellest ajast saati on Lumina Metalli mahud aina kasvanud ja neli aastat tagasi tuli taaskord ruumikitsikuse ajendil rajada juurde veel tootmispinda, seekord 700-ruutmeetrine hoone.

Seega on Lumina Metalli tootmispinda ca 1400 m2, värvimispinda 700 m2 ja laopinda 7000 m2.

Lumina Metall
Lumina Metall Foto: Droonipilt

Tootmises on kasutusel tipptasemel Lincolni elektrikeevitused, plasmalõikuspink AJAN, painutuspink HACO ning värvimisel kasutatakse eranditult Teknose ja Tikkurila kvaliteetseid tööstusvärve. Nagu öeldud, pakutakse ka paigaldus- ja transporditeenust ning selleks on masinapargis kasutusel 6 ja 13 meetri pikkuse kastiga veoautod koos hüdrokraanaga, mille tõstevõime 16-meetrise noolega on 3 tonni. Lisaks on olemas korvtõstukid montaaži toetamiseks.

30 aasta pikkune tootmiskogemus pakub sujuva koostöö ja kauapüsiva teraslahenduse!

Lumina Metall OÜ

Kastre vald, Tartumaa
Telefon: 552 4464
E-post: lumina@lumina.ee
Copy
Tagasi üles