Tallink Grupp müüb Isabelle Küprose ettevõttele

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Reisilaev Isabelle.
Reisilaev Isabelle. Foto: Tallink

Tallink Grupi tütarettevõtted AS Tallink Latvija ja Hansalink Ltd sõlmis mullu, 2023. aasta aprillis lepingu Kanada ettevõttega Bridgemans Floatel Limited Partnership kontsernile kuuluva laeva Isabelle mitmeaastaseks prahtimiseks koos väljaostu võimalusega, teatas ettevõte börsile. 

Täna viidi lõpule tehing, millega kasutati lepinguga kaasnenud laeva väljaostuõigust ning mille tulemusel omandas Bridgemansi kontsernile kuuluv Küprose tütarettevõte Notamare Shipping Company Limited Tallink Grupi tütarettevõttelt Hansalink Ltd laeva Isabelle.

Läti lipu all opereerinud Isabelle, mis seilas pandeemiaeelsel ajal ettevõtte Riia-Stockholmi liinil, on alates 1. juulist 2023 prahitud ettevõttele Bridgemans Floatel Limited Partnership ning laev lahkus Tallinnast Kanadasse 2023. aasta detsembris pärast ümberehitustöid. Isabelle jõudis Kanadasse 2024. aasta jaanuari alguses ja liitub nüüdsest suure ujuvate hotellide laevastikuga, mida Bridgemans on moderniseerinud, kasutusele võtnud ja käitanud üle kogu maailma, et pakkuda teenust suurtele tööstus- ning ressursiprojektidele. Taolised ujuvhotellid on suuresti autonoomsed ja täielikult varustatud pakkumaks ohutut, turvalist ja mugavat pikaajalist majutust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles