Lennukimudeli Boeing 737 tootmine võib katkeda

Erkki Erilaid
Copy
Tehniliste probleemide tõttu pandi hiljuti seisma üle 170 Boeingu lennuki, lennufirmad pidid seetõttu tühistama sadu lende päevas. FOTO: Lindsey Wasson/Reuters/Scanpix
Tehniliste probleemide tõttu pandi hiljuti seisma üle 170 Boeingu lennuki, lennufirmad pidid seetõttu tühistama sadu lende päevas. FOTO: Lindsey Wasson/Reuters/Scanpix Foto: LINDSEY WASSON/REUTERS

Boeingu hädadele ei näi lõppu tulevat. Esmaspäeval teatas lennukitootja, et võtab tagasi uue lennukimudeli 737 MAX 7 ohutussertifikaadi taotluse. Ent Boeing 737 tootmine võib pärast veel ühte äpardust sootuks katkeda.

Lennukite liisimisele keskendunud USA firma Air Lease tegevjuht Steven Udvar-Hazy märkis eelmisel nädalal lennunduskonverentsil Dublinis, et Boeing seisab silmitsi võimalusega, et edasised rikked sunnivad ohutusameteid otsustavalt tegutsema. «Kui ilmneb veel üks oluline probleem, siis USA föderaalne lennuamet (FAA) peatab 737 tootmise,» vahendas Udvar-Hazy sõnu Reuters.

Konverentsil küsimustele vastates kutsus Udvar-Hazy, kes on üks jõudsalt areneva lennuliisingu pioneere, Boeingut üles taastama oma kunagist juhtpositsiooni lennukite arendamisel ja disainimisel. Ülesanne on aga raske, sest Boeingu probleemid jätkuvad, uue 737 perekonna väikseima mudeli MAX 7 tootmise algus lükkub nüüd edasi ning aktsionärid on ainuüksi jaanuaris kaotanud juba viiendiku oma rahast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles