VIDEO Miks me ei suuda pidurdada ohjeldamatut seadusloomet (2)

PM Majandus
Copy
Konverents.
Konverents. Foto: Erakogu.

Paremkoolsed korraldasid 30. jaanuaril ekspertide ja arvamusliidrite majandustunni «Kuidas peatada bürokraatia pealetung?». 

Bürokraatia vähesus riigis on konkurentsieelis. Meie riigi väiksus ja infotehnoloogia areng peaks andma meile eeldused, mis aitaks meil olla maailma väikseima bürokraatiaga riik. Kahjuks liigume aastast aastasse vastupidises suunas, lastes ametkonnal toota järjest nõudeid ja regulatsioone juurde. Bürokraatia on kallis, tekitab tarbetut lisakulu ning lämmatab üha enam ettevõtlust.

Mida saaks kohe ära teha, et seda peatada? Miks me ei suuda pidurdada ohjeldamatut seadusloomet? Kas kõigil regulatsioonidel, mida ametnikud soovivad kehtestada, on üldse mingi oluline eesmärk?

Arutelus osalevad Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine ning keskkonna- ja ringmajandusettevõtte Ragn-Sells juht Kai Realo, advokaadibüroo Sorainen partner ja vandeadvokaat Allar Jõks, investor ning varahaldusettevõtte Tuleva juht Tõnu Pekk, ettevõtja ja EVEA president Ille Nakurt-Murumaa. Arutelu juhib GoWorkaBit asutaja ja Parempoolsete aseesimees Kristjan Vanaselja.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles