DelfinGroup on alates IPOst maksnud dividende ligi 10 miljonit eurot

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
DelfinGroupi finantsjuht ja juhatuse liige Aldis Umblejs.
DelfinGroupi finantsjuht ja juhatuse liige Aldis Umblejs. Foto: DelfinGroup

Läti finantsettevõte DelfinGroup on alates 2021. aasta esmasest avalikust pakkumisest (IPO) maksnud dividende kokku 9 431 008 eurot ehk 0,20 eurot aktsia kohta kokku 11 korral. Ettevõte maksab kvartali dividende kuni 50 protsenti varasemast kvartali kasumist ning kord aastas otsustavad aktsionärid iga-aastase täiendava dividendimakse.

«Regulaarsed dividendimaksed on üks viise, kuidas saame oma investoritele tulu tuua, võimaldades aktsionäridel kasutada dividende stabiilse ja prognoositava tuluallikana. Tänu ettevõtte kasvule ja edukale tegevusele on aastate jooksul kasvanud dividendide väljamaksed. Ettevõte meelitab igal aastal ligi uusi investoreid, keda on nüüdseks üle 8500. See loob stabiilse aktsionäride baasi, kes on huvitatud ettevõtte pikaajalisest kasvust,» ütles Aldis Umblejs, DelfinGroupi juhatuse liige.

2023. aastal tegi ettevõte neli dividendimakset summas 3 494 140 eurot. Lisaks maksis ettevõte tänu kolmanda kvartali kasumile 2023. aasta kolmanda kvartali dividendidena 969 839 eurot ehk 0,0214 eurot aktsia kohta. «Kokkuvõttes võib öelda, et kvartaalseid dividende maksavad siin regioonis endiselt suhteliselt vähesed ettevõtted. Nasdaq Baltikumi põhinimekirja järgi on DelfinGroup 2023. aasta dividenditootluse poolest kõigi börsiettevõtete seas 7. kohal ning finantsteenuste pakkujate seas 1. kohal, mis kinnitab meie konkurentsivõimet Baltikumis,» kommenteeris Umblejs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles