Finantsinspektsioon tegi Bigbankile ettekirjutuse (1)

PM Majandus
Copy
Bigbanki kontor.
Bigbanki kontor. Foto: Erik Prozes

Finantsinspektsioon (FI) tegi 29. jaanuaril Bigbank ASile ettekirjutuse, millega kohustab panka kõrvaldama kohapealse kontrolli käigus tuvastatud puudused krediidiriski juhtimise ja kontrolli valdkonnas.

Finantsinspektsiooni kohapealse kontrolli käigus hinnati ettevõtte üldjuhtimise korraldust, vastavuskontrolli funktsiooni toimimist, operatsiooni-, IT-, krediidi- ja likviidsusriski juhtimist ning kontrolli ja aruandluse õigsuse tagamist, teatas inspektsioon. Samuti kontrolliti juhtide ja võtmeisikute sobivuse hindamise süsteemi toimimist.

Panga mitmed sise-eeskirjad ei vastanud nõuetele ja olemasolevaid sise-eeskirju alati ei järgitud. Ettekirjutuses käsitleti puuduseid vaid krediidiriski juhtimise ja kontrolli valdkonnas. Puuduseid esines muu hulgas ka allahindluste moodustamise metoodikas.

Finantsinspektsioonil on vastavalt seadusele õigus oma veebilehel avaldada krediidiasutusele tehtud ettekirjutuse sisu – rikkumise liik ja laad, rikkumise eest vastutava isiku andmed ning info lahendi vaidlustamise ja kehtetuks tunnistamise kohta. Ettekirjutuse peale võib esitada Tallinna halduskohtule kaebuse 30 päeva jooksul pärast haldusakti teatavaks tegemist.

Bigbanki juhatuse liikme ja riskijuhtimise valdkonna juhi Mart Veskimägi sõnul suhtub pank täie tõsidusega kõikidesse pangale kohalduvatesse ja kehtivatesse regulatiivsetesse nõuetesse. «Tänaseks oleme tuvastatud puudustest mitmed juba kõrvaldanud, oleme tõhustanud sisemisi protsesse ning täiendanud sise-eeskirju. Kõikide puuduste kõrvaldamiseks on meil olemas tegevuskava, mis on finantsinspektsiooniga kooskõlastatud,» kinnitas Veskimägi börsiteates.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles