Hanno Pevkur: Eesti kaitsetööstusettevõtteid on tootnud miljonite eest varustust (5)

PM Majandus
Copy
Hanno Pevkur
Hanno Pevkur Foto: Taavi Sepp / Scanpix

Kaitseminister Hanno Pevkur tunnustas Milrem Roboticsit uue lepingut sõlmise eest Araabia Ühendemiraatitega, mille käigus Eesti ettevõtte tarnib neile lahingu-ja maismaasõidukeid, kirjutab ERR.

«Milremi tehing on üks näide sellest, et seda potentsiaali on siin tegelikult küll ja veel. Maailma kaitsetööstuse vaatest ei ole see nüüd teab mis hiigelsuur tehing. Isegi kui me vaatame, palju Eesti on maailmaturult soetanud, siis need summad on suuremad, aga loomulikult on see märgiline,» lausus Pevkur.

«Sellest ei ole väga palju räägitud, aga Eestis on kaitsetööstusettevõtteid, kes on tootnud kas oma lääne partneritega koos või üksinda päris märkimisväärsete miljonite eest varustust,» ütles ta.

Loe pikemalt ERR-i uudisteportaalist.

Postimees kirjutas sellel nädal, et Milrem Robotics tarnib Araabia Ühendemiraatidesse 60 robotsõidukit ning alustab maailma suurimat lahingurobootika programmi.

Lepingu kohaselt viib Milrem Robotics ellu eksperimenteerimis- ja katseprogrammi, mille eesmärk on integreerida mehitamata maismaasüsteemid emiraatide relvajõudude arsenali. Mehitamata maismaa- ja lahingusõidukid, millel on autonoomsed funktsioonid, kvaliteetsed sidelahendused ja erinevad pealisehitused, aitavad märkimisväärselt suurendada Ühendemiraatide relvajõudude lahinguvõimet.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles