Sügavkülmast võetud friikartuleid on lihtne valmistada ning vaid ühe nipiga saab neid maitsvamaks teha.
Lihtne nipp, mis muudab sügavkülmutatud friikartulid maitsvamaks
Friikartulitele soovitatakse pärast valmistamist puistata peale riivjuustu, kirjutab soomlaste Iltalehti.
Sobivad juustusordid on näiteks gruyère või comté, mis on mõlemad kõvad juustud.
Veel näpunäiteid friikartulite valmistamiseks
1. Ära lase friikartulitel enne praadimist üles sulada.
2. Enne friikartulite ahju panemist peab ahi olema kuum.
3. Happesus aitab friikartulite maitset esile tuua. Näiteks tsitruselised mahlad või hapukurk toimivad hea kontrastina friikartulite kõrvale.
4. Soola friikartulid kohe pärast ahjust väljavõtmist. Sool ja muud maitseained jäävad friikartulitele paremini külge, kui need on veel kuumad.
5. Proovi maitsestamisel ka midagi muud peale soola. Näiteks ürdid (nagu petersell või tüümian) ja küüslauk sobivad suurepäraselt.