Merko Ehitus on kimpus Läti konkurentsinõukoguga, ettevõtet ähvardab suur trahv

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Merko Ehitus.
Merko Ehitus. Foto: Tairo Lutter

Läti konkurentsinõukogu otsuse alusel peetakse Merko Ehituse tütarettevõtet SIA Merksi ühena üheksast ettevõttest osaliseks Läti ehitusettevõtete keelatud koostöös perioodil 2015–2019.

Konkurentsinõukogu otsuse aluseks olid olulises osas vestluste väljakirjutised, mis pärinesid Läti korruptsiooniennetuse ja -vastase võitluse büroo (KNAB) jälitustegevuse käigus tehtud pealtkuulamiste salvestistest. Läti konkurentsinõukogu otsuse kohaselt osales tollane SIA Merksi juhtivtöötaja 27.06.2016 ühel Läti ehitusettevõtjate koosolekul. Läti konkurentsinõukogu otsuse kohaselt toimus kokku 12 sellist koosolekut, millest ülejäänutel SIA Merksi esindaja ei osalenud, teatas Merko Ehitus börsile.

SIA Merksi ei ole Lätis süüdistatud kartellikuriteos. Erinevalt Eestist menetletakse konkurentsireeglite võimalikke rikkumisi Lätis haldusmenetluses, kus konkurentsinõukogu on korraga nii juhtumi uurija kui ka otsuse tegija. Süüdistatav ettevõte saab otsuse vaidlustada halduskohtus, kuid erinevalt süüteomenetlusest on tegemist ümberpööratud tõendamiskoormusega ehk ettevõte peab tõendama, et ei ole süüdi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles