Euroopa Keskpank jättis intressimäärad muutmata (1)

BNS
Copy
Frankfurt, Saksamaa. Euroopa Keskpank on euro keskpank ja haldab eurotsooni rahapoliitikat.
Frankfurt, Saksamaa. Euroopa Keskpank on euro keskpank ja haldab eurotsooni rahapoliitikat. Foto: Gordon Bell / Shutterstock.com

Euroopa Keskpank (ECB) otsustas neljapäeval jätta taas baasintressimäärad muutmata, säilitades põhiliste refinantseerimisoperatsioonide intressimäärana 4,5 protsenti, laenamise püsivõimaluse intressimäärana 4,75 protsenti ning hoiustamise püsivõimaluse intressimäärana 4 protsenti.

Laekunud andmed on keskpanga teatel üldjoontes kinnitanud nõukogu varasemat hinnangut keskpika aja inflatsiooniväljavaatele. Kui koguinflatsioonile avalduv energiahindadest tingitud positiivne baasefekt kõrvale jätta, on alusinflatsiooni langustrend jätkunud ja varasemate baasintressimääratõusude mõju avaldub jätkuvalt jõuliselt rahastamistingimustes. Ranged rahastamistingimused pärsivad nõudlust ja see aitab inflatsiooni pidurdada, hindab keskpanga nõukogu.

ECB nõukogu on keskpanga kinnitusel kindlalt otsustanud tagada, et inflatsioon naaseb aegsasti oma keskpika aja eesmärgi ehk 2 protsendi juurde. Praegusele hinnangule tuginedes leiab nõukogu, et baasintressimäärad on tasemel, mis piisavalt pikalt püsides toetab märkimisväärselt selle sihi saavutamist. Nõukogu edasised otsused tagavad, et baasintressimäärad on piisavalt piiraval tasemel seni, kuni see on vajalik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles