Elisa võtab kasutusele poole väiksemad SIM-kaardid, et vähendada just seda

Angelina Täker
, ajakirjanik
Copy
Elisa poole väiksemad SIM-kaardid
Elisa poole väiksemad SIM-kaardid Foto: Elisa

Elisa asendab järk-järgult tavasuuruses SIM-kaardi hoidjad poole väiksema formaadi vastu, vähendades nii SIM-kaartide tootmisele kuluvat plastijäätmete kogust koguni 50 protsendi võrra. 

Esimesed poole väiksemad SIM-kaardi hoidjad on juba Elisa esindustesse ja klientideni jõudnud. «Miniformaadis SIM-kaardid aitavad kokku hoida poole varasemalt toodetud plastijäätmetest,» sõnas Elisa erakliendiüksuse juht Mailiis Ploomann ning lisas, et seni kasutuses olnud kaartidel kasutati lisaplasti suuresti infokandjana ning väike osa kogu tootest moodustas kiibi. «Nüüd jääb kiibi suurus samaks, kuid ümbritseva plasti kogus kahanes ja plastist materjalijäätmete hulk vähenes seeläbi poole võrra.»

Ploomann tõi välja, et plastiksaaste on probleem, millega seisab silmitsi kogu maailm, sest igal aastal toodetakse sadu miljoneid tonne plastmaterjale, millest osa satub kahetsusväärselt meid ümbritsevasse keskkonda. «Plastiksaaste vähendamisel mängivad olulist rolli iga ettevõtte tegevused, sest saame panustada jätkusuutlike alternatiivide otsimisse ja käituda nii vastutustundlikumalt ja keskkonnasäästlikumalt,» ütles Ploomann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles