Valeria Kiisk: Luminori ostja võiks olla pank vanast Euroopast või kaugemalt

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Uuendatud 23. jaanuar 2024, 17:25
Copy
Redgate Capitali partner Valeria Kiisk lahkab võimalikku Luminori müüki.
Redgate Capitali partner Valeria Kiisk lahkab võimalikku Luminori müüki. Foto: Joakim Klementi / Eesti Meedia/Scanpix

Turuolukord on praegu panganduse jaoks hea – pankadel on ajaloolisest keskmisest kõrgem kasumlikkus. Mäletate isegi seda debatti pankade erakorralise maksustamise üle. See paisutab bilansse – ja pankade hindamisel lähtutakse bilansilistest väärtustest, rääkis Redgate Capitali partner Valeria Kiisk uudise kohta, et kuuldavasti valib Blackstone nõustajat Luminori osaluse müügiks.

«Arvan, et ostja võiks olla pank vanast Euroopast või kaugemalt. Keegi, kes ei ole veel siin turul, aga on sellele mõelnud või mõningaid teenuseid juba siia tuua püüdnud. Mulle tundub, et oma arengu koha pealt vajab Luminor täiendavat tõuget ja sünergiaid, mida saab pakkuda ainult strateegiline ostja,» lausus ta. «Ehk ei usu, et Blackstone'i asemele tuleks uueks omanikuks teine investeerimisfond. Investeerimisfond reeglina aitab küll strateegia loomisele kaasa, aga peamine panus ettevõtte kasvu on ikkagi täiendavate kapitalisüstide abil. Mulle tundub, et kõigi selle taustal, mida Luminori kliendid on viimaste aastate jooksul pidanud taluma, on lisaks kapitalile vaja ka tugevat erialast kompetentsi ning integratsiooni.»

Uue kosilase jaoks oleks Luminor platvorm edasiseks kasvuks – mis loob aluse ka selleks, et ehk tuuakse turule ka uusi tooteid ja teenuseid. Konkurents meie turul on igati tervitatav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles