Majandusteadlane: sotsiaalmeedia põhjustab ühiskonnas pingeid

PM Majandus
Copy
Sotsiaalmeedia kasutamine. Pilt on illustratiivne.
Sotsiaalmeedia kasutamine. Pilt on illustratiivne. Foto: Cottonbro Studio / Pexels

Ei ole ju nii keeruline korraks maha istuda, peeglisse vaadata, unustada oma isekad huvid ja patroneerivad nõudmised üksnes teiste vastu ning mõelda kõigepealt sellele, et peame koos edasi elama ka homme ja ülehomme. Kahjuks on oskus teha ühiskonnale tervikuna kasulikke otsuseid halvenenud, kirjutab majandusteadlane Raoul Lättemäe arvamusloos ERRi uudisteportaalis.

Eesti ühiskond on langenud vastandumise ja usaldamatuse lõksu, mis on viinud selleni, et kasulike otsuste langetamise oskus ühiskonnas tervikuna on halvenenud. See ei ole viimase aja probleem, see trend on kestnud vähemalt kümmekond aastat ehk alanud ammu enne koroonaviiruse kriisi. Tegu on üleilmse nähtusega, ühiskondi ummikusse ajav polariseerumine on toimunud kogu maailmas.

Sellise trendi põhjuseid on palju, sh sotsiaalmeediaplatvormide toimimisviis, kus tehisaru poolt igale inimesele individuaalselt välja valitud uudisvoog suurendab grupimõtlemist sarnaste huvidega inimeste seas ning tekitab niimoodi väära ettekujutuse oma grupi suurusest ja mõjust ühiskonnas.

Loe edasi ERRi uudisteportallist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles