Kaja Kallas: jõudsime juba harjuda mõttega, et meie jõukus aina kasvab (2)

BNS
Copy
Kaja Kallas Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi Eesti visiidi ajal.
Kaja Kallas Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi Eesti visiidi ajal. Foto: Ukraine Presidency / Ukrainian Pre / Scanpix

Peaminister Kaja Kallas ütles teisipäeval riigikogus teadus- ja arendustegevuse kõnes, et soodsate sisendhindade tootmise ajastu on Eestis lõplikult läbi ning ainus viis kriisidest võitjana väljuda on muuta ühiskond ja majandus oluliselt teadmispõhisemaks.

Venemaa alustatud sõda on põhjustanud maailmamajanduses šoki, mis lööb eriti valusalt meie regiooni, tõdes peaminister. «Jõudsime juba harjuda mõttega, et meie jõukus ja tootlikkus aina kasvavad. Paraku langesid need sõja puhkedes paari aasta tagusele tasemele.» Ta nentis, et Eesti on jõudnud jõukate riikidega küll samale kulutasemele, kuid tootlikkus on jõukamate riikidega võrreldes muutunud madalamaks.

«Praegustes raskustes peituvad ka uued võimalused arenguks ja innovatsiooniks,» rõhutas Kallas. «Meie siht jõuda teadus- ja arendustegevuse mahtudelt kolme protsendini SKTst on nendes keerulistes oludes tähtsam kui kunagi varem.»

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles