Mure üürikodu leidmisel: kas lemmikloomade omanikud võetakse jutule?

Angelina Täker
, ajakirjanik
Copy
Kassid on väga levinud lemmikloomad.
Kassid on väga levinud lemmikloomad. Foto: Shutterstock

Üürikodude otsijad, kes sirvivad kinnisvaraportaale, teevad seda mitte ainult piirkonna, tubade arvu ja hinna alusel, vaid otsivad ka konkreetseid märksõnu.

Olles praegu innukalt otsimas uut üürikorterit ning sel teel avastanud, et lemmikloomaga üürimine toob kaasa mitmesuguseid väljakutseid ning märganud, et «lemmikloomad lubatud» märge kipub olema küllaltki levinud, siis tihti on eelistatud siiski neid üürnikke, kelle lemmikloom elab puuris või on koer. See tekitab aga küsimuse, kuidas on olukord üüriturul tegelikult ning kas üürileandja eelistab loomade või loomadeta üürnikku?

Kinnisvara24 turundusjuht Martin Matsberg kommenteeris Postimehele, et märksõna «lemmikloomad lubatud» lisatakse vaid 2,5 protsendil kõikidest üürikuulutustest, kuigi omanikega suheldes on teada saadud, et lemmikloomi lubatakse tegelikult enamatesse korteritesse. «Otsingus eristumiseks tasub see kindlasti ka kuulutuses ära märkida. Kui lisada lemmikuid lubav märge juba kuulutust portaali sisestades, jõutakse kiiremini huviliseni ja võrreldes teiste pakkujatega saavutatakse konkurentsieelis. Korteriomanikud, kes «lemmikloomad lubatud» funktsiooni kasutavad, jõuavad üsna kiiresti tehingusse,» tõdes Matsberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles