Kõrge riigiametnik: avalik sektor vajab radikaalset uuendamist (1)

BNS
Copy
Riigisekretär Taimar Peterkop Stenbocki majas.
Riigisekretär Taimar Peterkop Stenbocki majas. Foto: Sander Ilvest / Postimees / Scanpix

Riigisekretär Taimar Peterkopi sõnul mõjutas eelmisel aastal avaliku teenistuse tippjuhtide konkursside arvu valitsuse ette võetud reformikava, mis tõi mitme ministeeriumi struktuuris kaasa suuri muudatusi ning enim avaliku teenistuse tippjuhi konkurssidest oli seotud kliimaministeeriumi loomisega.

Peterkopi sõnul on jätkuvalt riigi heaks arenguks vaja valdkonna parimaid praktilise kogemusega juhte. «Kriisidest räsitud ühiskonnas muutub järjest olulisemaks tippjuhtide võimekus kriisideks ette valmistuda ja neid juhtida, samuti võimekus innovatsiooni vedada. On ju teada, et innovatsioon sünnib enamasti siis, kui pinge on suurim ja ressursid kõige piiratumad. Meetodid, millega ühest kriisist jagu saad, enam uues kriisis ei pruugi aidata. Avalik sektor vajab radikaalset, mitte järkjärgulist või aeglast innovatsiooni,» ütles Peterkop.

Tippjuhtide kompetentsikeskuse juhil Maria Kütil on hea meel näha avaliku teenistuse tippjuhi konkurssidel üha rohkem kandidaate erasektorist, samuti on suurenenud nende kandidaatide osakaal, kes on läbinud tippjuhtide järelkasvuprogrammi Newton. «Tippjuhtide arendamisel võtame järgnevatel aastatel suuna kogemusõppele, mille raames lahendavad osalejad süsteemseid, mitme valdkonna koostööd eeldavaid probleeme,» ütles Kütt. Juhtimiskvaliteedi arendamise programmi rahastatakse kahe kolmandiku ulatuses Euroopa Liidu ühtekuuluvuspoliitika vahenditest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles