E-residentsus on avanud Eesti ettevõtetele täiesti uue turu

PM Majandus
Copy
E-residentsus, arvuti.
E-residentsus, arvuti. Foto: E-residentsus

E-residentsuse ja Eesti Rakendusuuringute Keskuse Centar koostöös valminud uuringust selgub, et programmi ametlikul teenusepakkujate platvormil e-Residency Marketplace tegutsevate Eesti ettevõtete koondkäive oli 2022. aastal 11,4 miljonit eurot, mida on ligi 20 protsendi võrra enam kui aasta varem.

E-residentsuse programmi tegevjuhi Liina Vahtrase sõnul on e-residentsus andnud tõuke Eesti teenusmajanduse kasvule ja platvormiga liitunud teenusepakkujad kasvavad koos programmi ning e-residentide ettevõtetega. «Soov luua Eestis firma on e-residentsuse taotlemisel peamine ajend ja alustavad ettevõtjad vajavad tuge. Paljud e-residentide ettevõtted on kiires kasvufaasis, mis tähendab suurenevat nõudlust erinevate teenuste järele. Äri käivitamiseks ja kasvatamiseks ostetakse kohalikelt ettevõtetelt enim ettevõtte asutamise, virtuaalkontori ja raamatupidamise teenuseid, samuti juriidilist ning maksualast nõustamist,» märkis Vahtras.

Ta lisas, et e-residentsus on avanud Eesti ettevõtetele täiesti uue turu. E-residentidele vajalikke teenuseid pakkuvad Eesti ettevõtted loovad Vahtrase sõnul aina uusi töökohti ning panustavad majandusse. «Tihenev konkurents nende ettevõtete vahel on edasiviiv jõud, mis aitab murda riigipiiridest välja ja paigutab Eesti äriteenindussektori maailmakaardile,» ütles Vahtras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles