Kaasaegne raamatupidamine: mida see tähendab ja mis kasu ettevõtja saab

PM Majandus
Copy
Coop Panga ärikliendi igapäevapanganduse äriliini juht Erje Mettas.
Coop Panga ärikliendi igapäevapanganduse äriliini juht Erje Mettas. Foto: Erakogu/ Ardo Kaljuvee

Äri tegemine muutub üha digitaalsemaks ning raamatupidamine peab sellega sammu pidama. Raamatupidamist digitaliseerides saab ettevõtte juht otsustamiseks vajaliku info finantsseisu kohta kiiremini kätte ning töötajate aega saab rohkem suunata sinna, kus luuakse lisaväärtust, räägivad Coop Panga ärikliendi igapäevapanganduse äriliini juht Erje Mettas ning raamatupidamise ja finantsnõustamisega tegeleva Klaar.me tegevjuht Liis Laanesaar ja projektijuht Mari-Liis Kikas.

«Aeg on raha ja inimesed väärtustavad oma aega tänapäeval väga palju – ei taheta enam teha mõttetuid liigutusi,» sõnab Klaar.me tegevjuht Liis Laanesaar.

Digitaliseerimisel mängivad suurt rolli ka pangad ning hetkel ongi just pangandussektor üks suuremaid raamatupidamise digitaliseerimise ja automatiseerimise eestvedajaid. «Täna on pangandussektor olnud väga tugev eestvedaja ning kõik suuremad universaalpangad Eestis on ära teinud liidestused raamatupidamistarkvaradega ja on võimalik väga mugavalt saata makseid raamatupidamisprogrammist panka ja samamoodi panga väljavõtteid otse raamatupidamistarkvarasse,» räägib Coop Panga ärikliendi igapäevapanganduse äriliini juht Erje Mettas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles