VAATA OTSE Erikomisjon arutab kohalike omavalitsuste elanikele mõistliku hinnaga toasoojuse tagamisega hakkamasaamist

PM Majandus
Copy

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon arutab esmaspäeval toimuval avalikul istungil riigikontrolli aruannet «Soojusmajanduse arendamine kohalikes omavalitsustes». Kell 13.15 algavat arutelu saab jälgida Postimehe vahendusel. 

Riigieelarve kontrolli erikomisjoni esimehe Urmas Reinsalu sõnul on arutelu eesmärgiks saada teada, kas ja kuidas on omavalitsused kasutanud oma seadusjärgseid võimalusi, et juhtida soojusmajanduse arengut kaugküttepiirkondades.

Riigikontrolli auditi kokkuvõte ütleb, et omavalitsused küll täidavad neile soojusmajanduse alal pandud ülesandeid, kuid valdkonna arengu juhtimise mõttes jääb nende tegevus sageli pealiskaudseks. «Arenduskohustuse sisustamisel ollakse üldsõnalised ja loodetakse õigete valikute tegemises liiga eraettevõtjast teenusepakkujale,» selgitas Reinsalu.

Erikomisjoni istungile on kutsutud kliimaminister Kristen Michal, Riigikontrolli peakontrolör Ines Metsalu-Nurminen, auditijuht Tambet Drell, vanemaudiitor Illar Tõnisson ja audiitor Elin Vako.

Riigikontrolli 11. jaanuaril avaldatud audit näitab, et keskvalitsuse seatud ambitsioonikate kliimaeesmärkide saavutamise poole liikumine ja vajalike ümberkorralduste tegemine eeldab suurte investeeringute tegemise vajaduse kõrval ka seda, et kohalikud omavalitsused oleksid soojusmajanduse arengu juhtimisel ja korraldamisel senisest initsiatiivikamad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles