Pettunud klient: turvasüsteem ei takistanud ebaturvalist makset

PM Majandus
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

LHV klient üritas osta veebis kaardimaksega viisat, kuid loobus viimasel minutil tehingu lisakinnitusest, sest viisa hind oli kõrgem, kui ta varem teadis selle olevat. Klient oli veendunud, et makse ei lähe ilma kinnituseta läbi, kuid sai siiski teate, et makse on läbi läinud.

«Tegin kaarditehingu veebis, üritades maksta Sri Lanka viisa eest. Mulle teadvalt pidi viisa maksma ligikaudu 55 eurot. Kui nägin, et viisa eest küsiti 99 eurot, otsustasin viimasel hetkel makset mitte teha,» sõnas anonüümseks jääda soovinud isik. Ta lisas, et oli keskkonda sisestanud kaardinumbri ja kaardi tagumisel küljel oleva kolmekohalise numbri.

«LHVs on turvasüsteem, kus tuleb internetimakse LHV veebipangas eraldi üle kinnitada. LHV pakkus mulle veebipangas lisakinnituse juures valikut, kas kinnitada makse summas 99 eurot LHV panka sisse logides või SMSi teel. Ma loobusin makse lisakinnitusest ja olin veendunud, et kuna ma lõplikku kinnitamist ei teinud, siis makse läbi ei läinud – eeldasin, et LHV turvameetmed töötavad,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles