Liidud: riigi plaan toob Eestile poole miljardi euro suuruse kahju (3)

BNS
Copy
Eurod. Pilt on illustratiivne.
Eurod. Pilt on illustratiivne. Foto: Sander Ilvest

Eesti Era- ja Riskikapitali Assotsiatsioon (EstVCA) ja Finance Estonia saatsid pöördumise juhtimaks tähelepanu, et rahandusministeeriumi ning maksu- ja tolliameti (MTA) plaan minna muutma üle 20 aasta püsinud tehinguturu maksustamise praktikat võib Eesti majandusele tuua ligi 500 miljoni suuruse kahju tegemata jäänud investeeringute näol.

Peaministrile, rahandusministrile, majandusministrile ning riigikogu majandus- ja rahanduskomisjoni liikmetele saadetud pöördumises juhivad ettevõtlusorganisatsioonid tähelepanu, et kavandatava juhendiga minnakse muutma väljakujunenud investeeringute praktikat, millel on kahjustav mõju Eesti kapitaliturgude jaoks. Muudatus halvendab liitude hinnangul Eesti ettevõtete ligipääsu kapitalile, mis on praeguses majandusolukorras ettevõtjatel niigi keeruline. Eelkõige puudutab see keskmise suurusega ettevõtteid, kellel on investeeringute abil olemas tugevad eeldused kasvada suureks ning kus juba täna tuhandeid töökohti.

Eesti Era- ja Riskikapitali Assotsiatsiooni juhatuse liige Maarja Pärs tõi välja, et niivõrd suure kaaluga otsust on mõistlik teha kaalutletult ja põhjalikult, kaasates arutelusse teemat puudutavad osapooled – majanduspoliitika kujundajad, poliitikud, turuosalised, seadusloome eksperdid, et sünniks põhjalikul analüüsil tuginev otsus. «MTA juhendis täna paraku mõjuhinnang Eesti majanduse konkurentsivõimele puudub,» leidis ta.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles