Soovitused investor Marile, kuhu sel aastal raha panna

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Tänu tehisarule ja investeeringule tehisaru arendavasse ettevõttesse OpenAI võib Microsofti aktsial olla veel suur tõusupotentsiaal.
Tänu tehisarule ja investeeringule tehisaru arendavasse ettevõttesse OpenAI võib Microsofti aktsial olla veel suur tõusupotentsiaal. Foto: Andre M. Chang

Kui 2022. aasta oli aktsia­turgudel üsna kehv, sest keskpangad tõstsid era­kordse kiirusega intressi­määrasid, siis eelmine aasta oli eriti lõpupoole investorite vastu sõbralik – iseäranis välisbörsidel investeerijate vastu. Tallinna börsile lootma jäänud investorid pidid ilmselt siiski pettuma.

Börsidel valitsenud optimismi põhjus oli eelkõige ootus, et suurte riikide keskpangad, eriti USA Föderaalreserv, on baasintressimäära tõstmise peatanud.

Milliseks kujuneb alanud aasta ja kuhu võiks investeerida investor Mari? Investeerimine aktsiatesse on sisuliselt tuleviku ennustamine. Aktsiahindade liikumisel saab määravaks ilmselt see, mis juhtub sel aastal intressimääradega – kas tõus jätkub või hakkavad need hoopis langema, nagu viimasel ajal prognoositakse. Teiseks võtmeteguriks saavad ilmselt arengud tehisaruga seotud valdkondades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles