AK Boeingu poldid logisevad (3)

Krister Kivi
, ajakirjanik
Copy
Ehmatus oli suur: lennureisija tehtud pilt, kui Alaska Airlinesi lennuki varuuks oli 5. jaanuaril lennuki küljest minema lennanud ja hapnikumaskid olid automaatselt avanenud.
Ehmatus oli suur: lennureisija tehtud pilt, kui Alaska Airlinesi lennuki varuuks oli 5. jaanuaril lennuki küljest minema lennanud ja hapnikumaskid olid automaatselt avanenud. Foto: Kelly Bartlett/AP/Scanpix

Ameerika lennukitootja kuvandit tabab üks tagasilöök teise järel.

Hirm lennukiga alla kukkuda on hinges paljudel reisijail, kuid kes oleks osanud peljata alla kukkuda l e n n u k i s t? 5. jaanuaril Alaska Airlinesi vaid paar kuud vana lennukiga Boeing 737-9 MAX Portlandist Ontariosse lennanud sattusid sellele võimalusele ebameeldivalt lähedale. Komposiitmaterjalidest õhusõiduk polnud jõudnud veel viie kilomeetrigi kõrgusele, kui miski lennuki tagaosas – täpsemalt 26. reas – kabiiniseinas järele andis.

Õhurõhk langes järsult, vilisev orkaan kandis tekkinud auku kaks telefoni (millest üks leiti hiljem üllatavalt tervena) ning väidetavalt ka ühelt lapselt seljast kistud särgi. Kuid õnnetus oli õnnelik: lennuk ei lagunenud edasi ning keegi ei istunud otse augu kõrval, samuti olid reisijad veel turvarihmadega kinnitatud nagu lennu alguses ikka. Varuväljapääsu uks – uks, millest reisijad teadlikudki polnud, sest lennukompanii oli valinud võimaluse lasta see seestpoolt katta seinapaneeliga – andis järele piisavalt madalal, kus õhurõhkude vahe väljas ja sees pole nii suur kui tavalisel lennukõrgusel. Vigastatud lennuk 171 reisijaga naasis edukalt Portlandi.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles