Peeter Koppel: bitcoin'i ETF ei lahenda krüptoraha probleeme

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Peeter Koppel
Peeter Koppel Foto: Arno Saar / Õhtuleht ja Mihkel Maripuu / Postimees

Varem krüptorahasid kauplemiskonservideks nimetanud Redgate Capitali investeerimisvaldkonna juht Peeter Koppel ütles, et bitcoin'i ETFi tulek pole teda oma vaateid muutma pannud.

«Krüptot vaevavad täpselt samad mured, mis mõni aeg tagasi – õigemini, mis on kogu aeg vaevanud. Pole seda päris kasutusväärtust tekkinud ning lubatud finantsmaailma «ülevõtmine» on jäänud pehmelt öeldes toppama,» lausus ta. «Samuti pole ma näinud siiani ühtegi tõsiseltvõetavat analüüsi, kuidas kuidagigi tuvastada mõne krüpto sisemist fundamentaalselt õigustatud väärtust. Jah, katseid on tehtud, kuid need kipuvad olema sellised haledavõitu – ja seda isegi juhul, kui vastava analüüsi on koostanud muidu täiesti geniaalne inimene. Enamik «hinnasihtidest» baseerub siiski tuimalt suvaliste numbrite kirjapanemisel ning «astroloogial keskealiste meeste jaoks» ehk tehnilisel analüüsil.»

«Seega, ei, minul pole kavatsust praegustesse mudelportfellidesse seda kaasata. Samuti, kui vaatan, mida n-ö suured majad maailmas teevad, on siiani jutt sellest, et krüpto võiks moodustada 2–5 protsenti investeeritavatest varadest,» rääkis ta. «Minu jaoks on sellise eksootilisema asja allokatsioon (vara paigutus) portfellis selline paras oma naha kaitsmine. Et kui läheb nulli, pole midagi hullu, kuid kui kolmekordistub, siis saab öelda: «Me ju ütlesime!».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles