GRAAFIKUD Turistide arv kukkus järsult

Copy
Turistid Tallinna vanalinnas
Turistid Tallinna vanalinnas Foto: Mihkel Maripuu

Statistikaameti andmetel peatus 2023. aasta novembris majutusettevõtetes üle 222 000 turisti, mis on 1 protsendi võrra vähem kui aasta varem samas kuus ja 11 protsenti vähem kui selle aasta oktoobris ning aastases võrdluses oli majutusettevõtetes vähem nii välis- kui ka siseturiste.

Statistikaameti juhtivanalüütiku Helga Laurmaa sõnul peatus novembris Eesti majutusettevõtetes ligi 119 000 siseturisti. «Siseturiste oli 3 protsenti enam kui kriisieelsel 2019. aastal, kuid 1 protsent vähem kui aasta varem novembris. Välisturistide arv oli ligi 104 000, jäädes 2019. aasta novembriga võrreldes 29 protsendi võrra ja möödunud aasta sama kuuga võrreldes 2 protsendi võrra väiksemaks,» nentis Laurmaa.

Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu juht Killu Maidla tõdes,  et november on turismis alati olnud oktoobrist kehvem kuu, sest oktoobris on veel konverentsitursimi. Kuid eelmise aasta november oli ka tavapärasest novembrist kehvem. Tallinna hotellid on sunnitud hindu langema ning spaades oli ka sisetuirste vähe, kirjeldas ta. «Inimestel on raske, raha on vähe ning hinnad igal pool tõusevad,» lausus ta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles