Ekspert soovitab: mõtle III samba maksutagastusele juba aasta alguses

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Raha
Raha Foto: Arvo Meeks

Kuigi iga aasta lõpus tabab pensionikogujaid soovituste laviin panna viimasel hetkel oma III pensionisambasse nii palju raha, kui maksutagastuse mõttes vähegi kasulik, tasub III samba maksete osas teha pikem plaan iga aasta alguses.

Aasta lõpus soovitavad investeerimiseksperdid kasutada ära III sambale rakendatavat maksusoodustust ehk teisisõnu panna III pensionifond nii täis kui vähegi võimalik. Luminori pensionifondide fondijuhi Vahur Madissoni sõnul tasub aga aastalõpu lisamakse kõrval uue aasta alguses oma investeerimisplaanid rahulikult üle vaadata ja läbi mõelda, kas ja kui palju suurendada sel aastal III samba makset ning milliseid täiendavaid makseid võiks olla võimalik aasta jooksul sellesse sambasse teha.

«Muidugi pole midagi halba aasta lõpus III sambasse pilgu heitmisel ja võimalusel selle n-ö täiskandmisel,» ütles Madisson. «Samas ei jää ka jaanuaris või muul ajal aastast III sambasse tehtud sissemaksed tulumaksutagastuseta, selle saab lihtsalt kätte järgmisel aastal tuludeklaratsiooni koostamise järel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles