Bigbank: kommertspangad on asunud hoiuseintresse kärpima

PM Majandus
Copy
Bigbanki juht Jonna Pechter.
Bigbanki juht Jonna Pechter. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eestis tegutsevad suurpangad on vaikselt vähendanud aastase tähtajalise hoiuse intressipakkumist 4 protsendi peale ning vahepeal laialt levinud aastahoiuse 4,5-protsendilise intressi leiab veel vaid mõne üksiku väiksema panga pakkumisest, kommenteerib rahaturu trende ja meeleolusid Bigbanki Eesti juht Jonna Pechter.

«Kui detsembri alguses prognoosisin, et peagi langev euribor toob kaasa ka hoiuseintresside langetamise, on kahest ennustusest täitunud halvem ehk Eestis tegutsevad suured kommertspangad on hoiuseintresse kärpima asunud. Euribori tase samas esialgu püsib ja kuigi ootused selle langemisele on pikemas plaanis arvestatavad, pole mingit kindlust, millal see aeg ikkagi kätte jõuab,» kommenteeris Bigbank Eesti juht.

«Suurpangad tegutsevad muidugi täpselt nii, nagu suure turujõuga ettevõttest karta ongi: üle-eelmisel aastal oldi viimased, kes tähtajalisele hoiusele üldse intressi pakkuma hakkasid ja nüüd ollakse esimesed, kes hoiustajate tulude suunas kärpekäärid käiku lasid,» kommenteerib Pechter ning rõhutab, et juba sõlmitud lepingud kehtivad siiski edasi ning nende tulusust keegi ühepoolselt muuta ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles