DPD Eesti: elektrikaubikud on end tõestanud ka ekstreemse külmaga (8)

Angelina Täker
, ajakirjanik
Copy
DPD uued elektrikaubikud.
DPD uued elektrikaubikud. Foto: DPD Eesti

Seoses viimase nädala külmakraadidega on palju räägitud elektriautode vastupidavusest. DPD Eesti kogemus näitab, et ka tugevate miinuskraadidega on elektrikaubik usaldusväärne töövahend. Külmakraadid on nõudnud efektiivsemat veoringide planeerimist ja vajadusel päeva jooksul lisalaadimisi, ent pakkide hilinemist see kaasa pole toonud.

«Praeguse pakasega on rohkem probleeme esinenud diiselsõidukitega kui elektrimasinatega. Näiteks reedel ei läinud Jõhvi depoos -29 kraadiga tööle kolm diiselautot, samal ajal kui elektrikaubikud tegid kõik kenasti oma veoringid ära ja vaid üks neist vajas päeva jooksul lisalaadimist,» rääkis DPD Eesti operatsioonide juht Mehis Aan.

Aan nentis, et väga külm ilm – alates -15 kraadist – tõesti mõjutab elektrikaubikute läbisõitu. «See tähendab, et veoringi tuleb sisse planeerida laadimispaus. Seda võimaldab teha meie optimeerimistarkvara, mis võtab arvesse ka ilmastikuoludest tekkivaid muutusi liikluses ja mille abil saavad kullerid vajadusel pikemasse veoringi pausi sisse planeerida. Ka väga külma ilmaga on kõik pakid klientideni õigeaegselt jõudnud ning meie tarnekindlus ei ole kuidagi kannatanud,» selgitas ta.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles