Majanduslangus pani ameeriklased koduaias juurikaid kasvatama

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seemnemüüjate head müüginumbrid näitavad, et ameeriklased on kriisi ajal hakanud koduaias köögivilju kasvatama.
Seemnemüüjate head müüginumbrid näitavad, et ameeriklased on kriisi ajal hakanud koduaias köögivilju kasvatama. Foto: Caro / Scanpix
USA suuremad seemnemüüjad teatasid, et nende müüginumbrid on märgatavalt kasvanud ning inimesed on juba varakult hakanud soetama porgandi-, tomati- ja pipraseemneid.

Seemnefirma W. Atlee Burpee juht George Ball rääkis Financial Timesile, et köögiviljade seemneid on sel aastal müüdud juba 20-30 protsenti rohkem kui mullu samal ajal.

Nõudluse suurenemist põhjendas firmajuht inimeste säästuplaanide ja majanduslike probleemidega. Lisaks on ameeriklased mures kauplustes müüdavate toiduainete kvaliteedi ja ohutuse pärast.

Teine USA seemnemüüja Harris Seeds teatas isegi 50-protsendilisest müüginumbrite tõusust.

Ameeriklaste aiandustuhina tõttu on lisaks seemnemüügile kasvanud ka aiasaaduste säilitamiseks vajalike klaaspurkide, purgikaante ja sügavkülmikute müüginumbrid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles