Stokker laiendab Soomes tegevust ja siseneb ehitusturule

PM Majandus
Copy
Stokkeri nõukogu esimees Ando Aron (vasakul) ja Mateko Invest Oy endine omanik Juha Niemelä.
Stokkeri nõukogu esimees Ando Aron (vasakul) ja Mateko Invest Oy endine omanik Juha Niemelä. Foto: Stokker AS

2. jaanuaril omandas AS Stokker Soome tütarettevõte Stokker Oy kaudu Mateko Invest Oy. Nüüd kuuluvad Stokkerile Soomes Mateko Investi tütarettevõtted, ehitusmasinate müügi- ja hooldusega tegelev Mateko ja töömasinate rendiga tegelev CE Rental.

Kui seni on Eesti ettevõte Stokker tegelenud Soomes põhiliselt tööriistade hulgimüügiga, siis pärast Mateko Investi omandamist siseneb Stokker Soome ehitus- ja kommunaaltehnika turule.

Stokkeri juhatuse esimees Priit Prints ütles, et Soome oluline sihtturg ning nad on pikalt otsinud sobivat ettevõtet oma tegevuse seal laiendamiseks. «Mateko vastas kõigile meie ootustele – lojaalne kliendibaas, kogemustega meeskond, tugev järelhooldus ning olulisi piirkondi kattev müügivõrk,» selgitas Prints.

Mateko Investi endine põhiomanik Juha Niemelä oli tehinguga rahul. «Mateko on minu elutöö ja kuigi loobumine polnud lihtne, oleme rõõmsad, et leidsime samast valdkonnast uue omaniku. Kogu meie endine juhtkond jätkab tööd Mateko heaks ja me soovime toetada Mateko tulevikku koos Stokkeriga,» sõnas Niemelä.

Stokker Grupp on tegutsenud üle 30-aasta, tegevusalaks on professionaalsete tööriistade ning masinate müük ja hooldus. Stokker annab tööd üle 650 töötjaele Eestis, Lätis, Leedus ja Soomes. Ettevõttel on 33 teeninduskeskust ja kauplust. Lõppenud aastal ületas Stokkeri grupi konsolideeritud käive 200 miljonit eurot

Mateko Grupp on oma 30-aastase ajaloo jooksul tegelenud ehitus- ja kommunaaltehnika müügi ning rendiga. Ettevõttel on tugev hoolde- ja remondimeeskond, mis hõlmab kogu Soomet. Matekos töötab 58 inimest ja selle käive oli 2022. aastal üle 42 miljoni euro. Mateko tegutseb Soomes Tamperes, Espoos, Oulus, Seinäjoel, Mikkelis ja Turus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles