Saunumi detsembri käive vähenes aastaga

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Saunum valmistab uutmoodi saunu.
Saunum valmistab uutmoodi saunu. Foto: Arved Breidaks

Tallinna börsi alternatiivturu ettevõte Saunum teatas, et detsembri käibeks kujunes 286 100 eurot. 2022. aasta detsembris ulatus käive 303 400 euroni.

«Vaatamata tublile kasvule võrrelduna 2022. aastaga oli 2023. aasta Saunumi jaoks pigem raske aasta, täis erinevaid väljakutseid. Aasta esimesel poolel alustasime müüki Põhja-Ameerika turgudel ning aasta lõpuks nägime ka märke, mis annavad alust oodata tugevat 2024. aastat. Samuti kasvas müük Eestis. Euroopa turud eesotsas Skandinaaviaga olid 2023. aastal planeeritumast tagasihoidlikumad. Ehitusturg, sealhulgas sauna- ja spaaehitus, on pigem jätkuvalt madalseisus, mida näeme ka pea kõikide olulisemate tegijate majandustulemustest,» võttis aasta kokku Saunum Group ASi juhatuse liige Henri Lindal, kellele 31. detsember oli ühtlasi viimaseks päevaks Saunum Group ASi juhatuse liikme kohal.

«Detsember oli Saunumi meeskonnale tänavu lühem kuu, sest erinevalt mullusest läks firma 22. detsembrist puhkusele. Jaanuaris on seetõttu üksjagu tööd ees ja saadame välja kõik tellimused, millega aasta kahel viimasel nädalal tegeleda ei jõudnud. Siiski müüsime kokku 14 riiki ning ekspordi osakaal käibes oli taaskord umbes 65 protsenti,» ütles Saunum Group ASi juhatuse liige Allan Selirand. «2024. aasta suhtes oleme mõõdukalt optimistlikud. Ootame häid tulemusi Põhja-Ameerikast, Euroopa turu taastumist ning olulist kasvu saunaehituses,» lisas Selirand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles