Eurostat: ühe asja poolest oli Eesti tänavu esirinnas (2)

BNS
Copy
Elektrilevi panustab lähiaastatel 40 miljonit eurot, et laiendada keskpingeliinide liinikoridore.
Elektrilevi panustab lähiaastatel 40 miljonit eurot, et laiendada keskpingeliinide liinikoridore. Foto: Elmo Riig

Eurostati andmetel pärines Euroopa Liidus (EL) 2022. aastal tarbitud energiast 23 protsenti taastuvatest energiaallikatest, Eestis ulatus näitaja aga 38,5 protsendini, olles sellega liikmesriikide hulgas viies suurim taastuvenergia kasutaja.

Muudetud taastuvenergia direktiiviga tõsteti EL-i 2030. aasta taastuvenergia eesmärki 32 protsendilt 42,5 protsendini, mistõttu peavad liikmesriigid suurendama jõupingutusi, et ühiselt eesmärki täita. Samas kasvas taastuvate allikate osatähtsus energia kogutarbimises mullu 2021. aastaga võrreldes vaid 1,1 protsendipunkti võrra, teatas Eurostat.

Suurim taastuvate energiaallikate osakaal lõpptarbimises oli 66 protsendiga Rootsis, tuginedes peamiselt hüdro-, tuule-, tahke- ja vedelatele biokütustele, aga ka soojuspumpadele. Järgnes Soome 47,9 protsendiga, tuginedes samuti hüdro-, tuule- ja tahketele biokütustele, edestades Lätit, kelle 43,3-protsendine taastuvenergia osakaal sõltus peamiselt hüdroenergiast. 41,6 protsendiga järgnesid Taani ning 38,5 protsendiga Eesti, kes said enim taastuvenergiat tuulest ja tahketest biokütustest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles