Eesti Pank vajab tuleval aastal tegutsemiseks taas rohkem raha

PM Majandus
Copy
Eesti Panga värske prognoosi kohaselt on kahe langusaasta järel paranenud tingimused majanduse kasvule pöördumiseks.
Eesti Panga värske prognoosi kohaselt on kahe langusaasta järel paranenud tingimused majanduse kasvule pöördumiseks. Foto: Shutterstock

Eesti Panga 2024. aasta eelarve kulud kasvavad järgmisel aasta 7,4 protsenti, 30,6 miljoni euroni. Kui jätta kõrvale kulutused sularahale, mis erinevad aastast aastasse väga palju, on eelarve kulud 28,9 miljonit eurot ja kasv 2023. aastaga võrreldes 9,8 protsenti.

Keskpanga püsivad tegevused on muu hulgas seotud sularaharingluse ja maksete liikumise tagamisega, majanduse ja finantssektori analüüsiga ning finantssektori statistika koostamisega. Tavapäraste tegevuste kõrval on 2024. aasta arendustegevustega seotud olulisemad märksõnad jätkuvalt küberturvalisus, erinevateks kriisistsenaariumiteks valmisolek ja keskpanga keskkonna jalajälje vähendamine.

2024. aastal on Eesti Pangal plaanis tellida juurde 50-euroseid pangatähti ning valmistada erikujundusega 2-eurosed (rukkilill ja Eesti kirjakeel 500). Lisaks toodab keskpank hõbemündid Pariisi olümpiamängudel osalevate Eesti sportlaste auks ning uue vastupanu-sarja raames soomepoiste auks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles