Enefit Green müüb Brocēni koostootmisjaama ja pelletitehase Warmestonile

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Enefit Greeni juhatuse liige Innar Kaasik.
Enefit Greeni juhatuse liige Innar Kaasik. Foto: Erakogu

Vastavalt täna allkirjastatud ostu-müügilepingule omandab Warmeston Enefit Greenilt Brocēni koostootmisjaama ja pelletitehase Lätis, teatas ettevõte börsile.

«Enefit Greeni fookus on tuule- ja päikeseenergia osakaalu kasvatamisel Baltikumis ja Poolas. Meil on praegu ehituses kuus tuuleparki Soomes, Eestis ja Leedus ning neli päikeseelektrijaama Eestis, Lätis ja Poolas koguvõimsusega 715 megavatti. Biomassi kasutavate koostootmisäride müümine võimaldab meil keskenduda edaspidi rohkem oma strateegilisele ärisuunale. Brocēni professionaalne meeskond on väärtuslikuks vundamendiks Warmestoni kasvule. Täname meeskonda nende panuse eest ja soovime edu edaspidiseks,» ütles Enefit Greeni juhatuse liige ja tootmisjuht Innar Kaasik.

Tehingu objekt on koostootmisäri Brocēnis, mille varadesse kuulub 2016. aastal valminud koostootmisjaam ja pelletitehas. Ettevõttes on 39 töötajat, toodetud elekter müüakse Läti elektrivõrku ja soojus kasutatakse kõrvalasuvas pelletitehases tooraine kuivatamiseks. Aastane pelletitoodang on 155 000 tonni ja müük toimub nii energiaettevõtetele, hulgimüügi ettevõtetele kui ka eraisikutele. Tehingu väärtus võla- ja rahavabal baasil on 32 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles