MUUTUS Laenuvõtjaid huvitab kuue kuu euribori asemel hoopis uus baasintress (1)

Erkki Erilaid
Copy
Umbes 70 protsenti kõigist lepingutest seotakse kuue kuu euriboriga, ülejäänud kliendid valivad kolme ja 12 kuu euribori vahel, rääkis Bigbanki Eesti äriüksuse juht Jonna Pechter.
Umbes 70 protsenti kõigist lepingutest seotakse kuue kuu euriboriga, ülejäänud kliendid valivad kolme ja 12 kuu euribori vahel, rääkis Bigbanki Eesti äriüksuse juht Jonna Pechter. Foto: Tairo Lutter

Kui traditsiooniliselt on enamik Eesti kodulaene seotud kuue kuu euriboriga, siis üha enam uusi kliente huvitub laenulepingutest, mille baasintressiks on hoopis kolme kuu euribor.

Kuna rahaturgudel eeldatakse, et intressid kukuvad küllaltki järsult, tekib laenuvõtjatel küsimus, kas hüpoteegi viiteintressiks tasuks praegu valida näiteks kolme kuu euribor, et selle odavnemine jõuaks kiiremini laenuvõtjani. Muidugi on mõju kiirem ka siis, kui intressid peaksid taas tõusma hakkama.

Traditsioonilise kuue kuu euribori eelis on, et järgmise poolaasta laenukulud on kindlalt teada, kuid mitmed pangad on paindlikumad ja võimaldavad oma laenuklientidele valida baasintressiks ka mõne teise perioodi euribori.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles