Apple kaebab nutikellade müügikeelu edasi

PM Majandus
Copy
Apple'i nutikell.
Apple'i nutikell. Foto: EDUARDO MUNOZ / REUTERS / Scanpix

Tehnoloogiahiid Apple vaidlustab rahvusvahelise kaubanduskomisjoni (ITC) otsuse keelata nende käekellade müük USAs.

Apple kaebas otsuse edasi USA tolli- ja piirivalveametisse (CBP), kes langetab vaidluse kohta otsuse 12. jaanuaril, kirjutab Briti rahvusringhäälingu BBC uudisteportaal.

Keeld hakkas kehtima sel nädalal ja see puudutab kahte Apple'i toodetud kellade seeriat – Series 9 ja Ultra 2. Keeld kehtestati, kuna meditsiinitehnoloogia ettevõte Masimo süüdistas Apple'it oma tehnoloogia loata kasutamises ning ITC tuvastas rikkumise. USA valitsusel oli võimalus keeld vetostada, kuid nad ei teinud seda.

ITC otsustas tänavu oktoobris, et Apple kasutab loata oma nutikellades Masimo  patenteeritud pulssoksümeetrit, mis kasutab vere hapnikusisalduse tuvastamiseks valguspõhist tehnoloogiat. Apple'i esindaja eitab, et on Masimo tehnoloogia omastanud.

Postimees kirjutas eile, et CNNi teatel on Apple'i probleemsed nutikellad nii Ühendriikide kauplustest kui ka veebipoest praeguseks ära korjanud. Kuigi teised jaemüüjad, sealhulgas Amazon ja Best Buy, jätkavad laos olevate Apple Watchide müümist, ei luba ITC otsus Apple'il uut kaupa Ühendriikidesse rohkem importida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles