Eesti partnerriik kuulutas end viisavabaks

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Nyali rand Keenias.
Nyali rand Keenias. Foto: BEN STANSALL / Scanpix

Alates tuleva aasta jaanuarist pole Keeniasse reisimiseks enam tarvis viisat, teatas riigi president William Ruto.

Ruto ütles, et tema valitsus on välja töötanud digitaalse platvormi, mis võimaldab Keeniasse sisenemiseks vajalikku reisiluba taotleda edaspidi elektrooniliselt. «Enam ei pea mitte ükski inimene mitte ühestki maailma nurgast kandma Keeniasse tulekul viisa taotlemise rasket koormat,» teatas Ruto Keenia iseseisvuse 60. aastapäeva kõnes.

Ruto on viisavaba reisimist Aafrika mandril propageerinud juba pikka aega. Oktoobris Kongo Vabariigis toimunud konverentsil teatas ta, et Aafrika riikidest pärit inimeste jaoks kaob Keenia viisanõue tänavuse aasta lõpus.

Riiki sisenemise hõlbustamine on Keenia jaoks oluline, kuna turism mängib riigi majanduses üliolulist rolli, kirjutab CNN. Välisturistidele on Keenial pakkuda nii rannapuhkust India ookeani ääres kui ka safareid loodusparkides. Samuti on Keenia populaarne sihtriik harrastusjooksjate seas. 

«Keenial on inimkonnale lihtne sõnum – tere tulemast koju!» lisas Ruto.

Digipööret Keenias on toetanud ka Eesti riik. E-riigi Akadeemia on Keeniale tutvustanud Eesti IT-lahendusi küberturvalisuse, e-demokraatia ja targa valitsemise valdkondades. Samuti tegutsevad Keenias mitmed Eesti tehnoloogiaettevõtted erinevatest sektoritest (e-haridus, e-tervis, targad linnad, äritarkvara).

Aastatel 2013–2023 on Eesti toetanud Keeniat erinevate arengukoostöö ja humanitaarabi projektide ja initsiatiivide raames enam kui 2,5 miljoni euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles