Lennundushiiu jõuluõhtusöögil haigestus üle 700 inimese. «See oli hullem kui sünnitamine»

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Jõuluõhtusöök. Pilt on illustratiivne.
Jõuluõhtusöök. Pilt on illustratiivne. Foto: Ricardo Rubio / Scanpix Baltics

Prantsusmaa lennundusettevõtte Airbus Atlantic korraldatud jõuluõhtusöök lõppes ca 700 töötaja jaoks haigestumisega.

The Guardiani ja BBC andmetel korraldas Airbusi tütarettevõte õhtusöögi ca 2600 töötajale, kellest umbes 700 avaldusid 24–48 tunni möödudes toidumürgitusele iseloomulikud sümptomid, nagu oksendamine ja kõhulahtisus.

Guardiani teatel toimus massihaigestumisega lõppenud õhtusöök ettevõtte enda restoranis Lääne-Prantsusmaal, menüüs olid foie gras, kammkarbid, merivähk ja veiseliharoog tournedos. Magustoiduks pakuti sarapuupähkli-šokolaadi-mousse'i jäätisega.

14. detsembril toimunud õhtusööki asus uurima ka Prantsusmaa terviseamet (ARS). Prantsuse terviseametnikud ütlesid Guardianile saadetud kommentaaris, et nad pole veel kindlaks teinud, kas massilise haigestumise põhjustas mõni toidus olnud bakter või näiteks üritusel levida võinud noroviirus. ARS lisas, et juhtumi uurimine jätkub.  Guardiani andmetel on kõigile õhtusöögil osalenud töötajatele saadetud ka vastavasisulised küsimustikud.

Üks Airbusi töötaja ütles Prantsuse ajalehele Ouest France, et kogetu oli «hullem kui sünnitus».

Airbus ütles meediaväljaannetele, et keegi nende töötajatest siiski tõsiselt haigeks ei jäänud. Ettevõtte pressiesindaja täpsustas hiljem CNNile, et kõik töötajad olid esmaspäeval, 18. detsembril tagasi tööl. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles