Võrklaev Tsahknale vastuseks: ma ei ela paralleelmaailmas (2)

PM Majandus
Copy
Rahandusminister Mart Võrklaev.
Rahandusminister Mart Võrklaev. Foto: Madis Veltman / Scanpix

Rahandusminister Mart Võrklaeva sõnul ei olnud tema sõnum, et ülejärgmisel aastal võiks 430 miljoni euro ulatuses praegu sisustamata maksutõuse ära jätta, tema soolo ega üllatus koalitsioonipartneritele, kirjutab ERR.

Võrklaev ütles «Esimeses stuudios», et tema sõnum võis tekitada arusaamatust ja erinevaid tõlgendusi. Ta selgitas, et sügisel eelarvet ja riigi eelarvestrateegiat tehes arvas valitsus, et Eesti majandus hakkab 2024. aastal taastuma ja 2025. aastaks on taastunud, kuid uuenenud prognoosid näitavad, et Eesti inimesed ja ettevõtted ei suudaks veel täiendavaid maksumuudatusi vastu võtta.

Välisminister, Eesti 200 esimees Margus Tsahkna ütles neljapäeval valitsuse pressikonverentsil rahandusministri ideest rääkides, et Võrklaev elab paralleelmaailmas.

«Paralleelmaailmas, ma arvan, ma ei ela, sest see, mille ma olen praegu välja pakkunud – ja seda on koalitsiooninõukogus ka varem räägitud, üllatusi seal ei ole –, on see, mis peegeldab meile vastu praegu Eesti ühiskonnast, Eesti inimestelt, ettevõtetelt, meie majandusprognoosist,» kommenteeris Võrklaev saates Tsahkna väljaütlemist.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Mart Võrklaev ütles teispäeval ERRile, et tema hinnangul tuleks jätkuva majanduslanguse tingimustes 400 miljoni euro ulatuses 2025. aastaks plaanitud veel sisustamata maksutõuse ära jätta ja selle asemel rohkem laenu võtta.

See tekitas valituses turbulentsi, sest teiste koalitsioonierakondade esimehed Margus Tsahkna (Eesti 200) ja Lauri Läänemets (SDE) teatasid eile valitsuse pressikonverentsil, et tekkinud olukorras tuleb uuesti alustada eelarvestrateegia läbirääkimisi, kuna sügisel sõlmitud kokkulepped enam ei kehti.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles