Kaamos: ühes kinnisvaraturu osas on veri tänavatel (1)

BNS
Copy
Kaamos kinnisvara tegutseb ka ise aktiivselt ärikinnisvaraturul. Pidil olev Avala ärikvartal kuulub just neile.
Kaamos kinnisvara tegutseb ka ise aktiivselt ärikinnisvaraturul. Pidil olev Avala ärikvartal kuulub just neile. Foto: Sander Ilvest / Scanpix

Olukord ärikinnisvara ja ennekõike vanemate hoonete üüriturul on nigel, kuid annab arendajatele võimaluse kasutada madala aktiivsuse perioodi hoonete kaasajastamiseks, märkis Kaamos Kinnisvara müügidirektor Kristo Kokk.

Tema sõnul on ärikinnisvaras, seda ennekõike vanemate büroohoonete üüritehinguid silmas pidades piltlikult öeldes veri tänavatel. «Vakantsid, olgu need nähtavad või nähtamatud, on vanemates hoonetes kõrged ja tõusevad lähiajal veel,» ütles Kokk.

Tema sõnul on senini ärikinnisvara üürituru kasvu vedanud IT sektor, kuid praegu vaatavad ka IT ettevõtted olemasolevaid kohustusi seoses äripindadega üle ja korrigeerivad neid vastavalt pindade kasutamise vajadusele. «Oma panuse on andnud majanduslangus – seni ka pisut laiutavad ettevõtted on aru saanud, et iga kokkuhoitud euro on väärtuslik, andes üürileandjatele üleoleva osa tagasi või otsides sellele allüürnikku. Nendel juhtudel on tegu pigem vägagi atraktiivsete pindade või asukohaga, mis mõjutab tugevalt kõiki teisi üüripakkumisi,» selgitas Kokk.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles