Võrklaev: Elektrilevi võiks börsile viia

BNS
Copy
Mart Võrklaev
Mart Võrklaev Foto: Sander Ilvest

Rahandusminister Mart Võrklaeva sõnul võiks Eesti Energia kontserni kuuluva võrguettevõtte Elektrilevi ja laadimistaristut arendava Enefit OÜ lähiaastatel börsile viies osaliselt erastada.

Ministri sõnul on nüüdseks valminud riigiettevõtete erastamise kava, kuigi valitsus seda eelkõige peaministri haigestumise tõttu veel arutanud ei ole. «See kava on valmis. Oma valdkonnast julgen öelda, et teen ettepaneku Eesti Energia kontsernist Enefit Greeni, Elektrilevi ja Enefit OÜ järgnevatel aastatel etapiliseks ja osaliseks börsile viimiseks,» ütles Võrklaev neljapäeval valitsuse pressikonverentsil.

«Järgmise aasta alguse seisuga saab Elektrilevi uuesti Enefit Connectist nii-öelda tagasi toodud. Juhtimine on praeguseks eraldatud, nõukogu sõltumatus tagatud, inimesed Elektrilevisse tagasi toodud ja käib ka nende vajalike võimete ülesehitamine,» kirjeldas minister. Elektrilevi osaline erastamine võimaldaks tema sõnul tuua nii Eesti Energiale kui Elektrilevile täiendavaid vahendeid investeeringuteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles