KOMMENTAAR Kas inimesed tegelikult tahavad tasuta üritusi ja teenuseid? (1)

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
Vabaduse väljakul toimus suur aastalõpupidu 2020. aastal. Sellel aastal asendab ilutulestikku valgusetendus.
Vabaduse väljakul toimus suur aastalõpupidu 2020. aastal. Sellel aastal asendab ilutulestikku valgusetendus. Foto: Svetlana Aleksejeva / Scanpix

Saabumas on aasta lõpp ning kohalikud omavalitsused ja isegi mõned ettevõtjad pakuvad rahvale tasuta üritusi. Kuid piletita ürituse ning ka tasuta teenustega laiemalt kaasnevad sageli probleemid, millega nende eestvedajad ei arvesta.

Aktiivse üritustekorraldajana paistab silma Tallinna linn. Viimastel kuudel on erinevate linnaosade valitsuste korraldatud kontsertidel esinenud teiste hulgas Getter Jaani, Liisi Koikson ja Stefan, aastavahetusel esineb Vabaduse väljakul Nublu. Detsembri jooksul ja aastavahetuse puhul on sama teed läinud ka mõned ettevõtjad, mõnel puhul pakutakse isegi tervituseks tasuta alkoholi. Jaanipäeva puhul korraldavad aga priipääsmega kontserte kümned kohalikud omavalitsused Eestis.

Kui tasuta ürituste esineja on populaarne ja palju rahvast tuleb kohale, tekib seal selliseid korralduslike probleeme, mida piletiga ürituste puhul üldjuhul ei teki. Meenub augustis Nõmme linnaosa valituse korraldatud Terminaatori kontsert, kus autodega kohalesaabunud rahvamass parkis haljasalale ja kahjustas muru. Tagatipuks said inimesed ka massiliselt valesti parkimise eest trahvi, sest nad ei saanud aru, kus on parkimine lubatud ja kus mitte. Nõmme Linnaosa Valitsus, kes ilmselt sellist inimhulka kontserdile ei oodanud, tegi sellest oma järeldused ja lubas järgmisel korral kaasata liikluskorraldajad parkimist reguleerima. Usun, et piletiga üritusel oleks korraldaja selle peale tulnud juba enne üritust. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles