Tööinspektsioon tõmbab Grossi Toidukaubad liistule

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: CISSE NOORMETS

Tööinspektsioon kontrollib kampaania korras 1.-30. aprillini, kuidas täidetakse töölepingu seaduse ning töötervishoiu ja tööohutuse seaduse nõudeid kaupluseketis Grossi Toidukaubad.


Grossi poodide kontrollimine on järg tööinspektsiooni poolt möödunud aasta oktoobris kampaania korras tehtud erakorralisele kontrollile Maxima kauplustes, kus avastati 181 erinevat rikkumist - peamiselt töötervishoiu ja -ohutuse nõuete täitmisel.

Seetõttu otsustati kontrollida, kas sarnaseid puudusi esineb ka teistes kauplusekettides. «Konkreetne ettevõte on valitud arvestades töötajatelt laekunud kaebuste arvu,» selgitas tööinspektsiooni peajurist Meeli Miidla-Vanatalu.

Sügisel kavatseb tööinspektsioon teha taolisi kampaania korras kontrollimisi ka veel kolmandas kauplusteketis.

Lisaks korraldab inspektsioon sel aastal neli üleriigilist sihtkontrolli. Luubi alla võetakse järgmised aktuaalsed teemad: tööaja korraldus, psühhosotsiaalsed ohutegurid meditsiini- ja hooldusasutustes ning sisekontroll ehk töötervishoiu ja tööohutuse juhtimine. Suvel on alaealiste töötamise sihtkontroll.

«Sisekontrolli alal esineb ettevõtetes palju probleeme. Tahame tööandjaid suunata, et nad muudaksid ise töökeskkonda ohutumaks. Sellega tuleb tegeleda iga päev, mitte oodata, kuni tööinspektor tuleb ja ütleb, et midagi on valesti,» ütles tööinspektsiooni töökeskkonna osakonna juhataja Rein Reisberg.

Eri Eesti piirkondades viib inspektsioon läbi ka seitse kohalikku sihtkontrolli, mille teemad ulatuvad tõstetöödest kuni kontoritööni.

Tavapärase järelevalve käigus pööravad tööinspektorid suuremat tähelepanu neile tegevusaladele ja ettevõtetele, kus leiab aset rohkem tööõnnetusi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles