PRIA: otsetoetused jõuavad taotlejateni aasta lõpuks

BNS
Copy
Toetused, soodustused, maksukärped, lisaraha ... Kõik see on ilus ja seda on vaja.
Toetused, soodustused, maksukärped, lisaraha ... Kõik see on ilus ja seda on vaja. Foto: Elmo Riig

Põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet (PRIA) kinnitab, et otsetoetused jõuavad aasta lõpuks taotlejateni. Sel aastal taotles erinevaid otsetoetusi üle 13 000 põllumajandustootja. Taotlejatele makstakse aasta lõpuks välja ligikaudu 140 miljonit eurot, teatas amet.

PRIA otsetoetuste osakonna juhataja Tanel Trell nentis, et kuigi amet pikendas 2715 taotleja otsuste tegemise tähtaega, siis on PRIA igapäevaselt teinud tööd selle nimel, et põhisissetuleku, ümberjaotatava ja noore põllumajandustootja toetus, tera- ja kaunvilja kasvatamise, puu- ja köögivilja ning marjakultuuride kasvatamise otsetoetus, piimalehma kasvatamise, ammlehma kasvatamise ning ute ja kitse kasvatamise otsetoetus jõuaksid taotlejateni võimalikult varakult.

«Nagu me ka klientidele saadetud kirjas ütlesime, et otsused tehakse esimesel võimalusel, siis saan täna öelda, et klientidele, kellel on taotlustega ja nõuete täitmisega kõik korras, makstakse toetusraha välja hiljemalt aasta lõpuks. Uude aastasse jääb orienteeruvalt paarisaja taotleja otsuse tegemine, sest nende taotlused vajavad põhjalikumat läbivaatust ning koostööd kliendiga – see on olnud ka eelnevatel aastatel tavapärane. PRIA palub kõigil klientidel, kellele on saadetud PRIA-st järelepärimine, neile esimesel võimalusel vastata,» lisas Trell.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles