Eesti inimesed ootavad e-residentsuselt suuremat fookust turvalisusele

PM Majandus
Copy
E-residentsuse programmi tegevjuht Liina Vahtras.
E-residentsuse programmi tegevjuht Liina Vahtras. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti elanikud näevad e-residentsuse programmi peamiste kasudena Eesti digiühiskonna tutvustamist maailmas ja lisa maksutulu laekumist riigikassasse. Tõusnud teadlikkuse taustal on kasvanud ootused programmi arendamisele üha turvalisemaks ja tulevikukindlamaks.

Värskest Norstati arvamusuuringust selgub, et 77 protsenti Eesti inimestest toob e-residentsuse programmi kasuna välja e-residentide Eesti ettevõtete toodud maksutulu riigikassasse, mida on 15 protsenti rohkem kui paaril viimasel aastal. 72 protsenti vastanutest leiab, et e-residentsuse tuntus ja hea maine toovad Eestisse välisinvesteeringuid ning 74 protsenti, et e-residentide ettevõtted elavdavad meie majandust ja loovad kohalikele töökohti – just viimast tõid vastajad seejuures välja rohkem kui varasematel aastatel.

E-residentsuse tegevjuht Liina Vahtras usub, et programmi mõju suuremale teadvustamisele annab fooni majanduse keeruline olukord, mil kogu Eesti otsib võimalusi sissetulekute kasvatamiseks. «E-residentsus toob kuludega võrreldes riigile mitmekordset kasumit. Mullu teenis iga e-residentsusesse panustatud euro tagasi 7,6 eurot ja sel aastal ootame veel paremat tulemust,» märkis Vahtras ja lisas, et kokku on programm alates asutamisest riigikassasse toonud üle 200 miljoni euro lisatulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles