Veebruaris tuleb Tallinnas läbi aegade suurim turismimess

BNS
Copy
TourEst mess Näituste messikeskuses.
TourEst mess Näituste messikeskuses. Foto: Eero Vabamaegi/Postimees

Tallinnas Eesti Näituste messikeskuses tuleb järgmise aasta 8.-10. veebruaril läbi aegade suurim 31. rahvusvaheline turismimess Tourest, kus messipind ületab 10 000 ruutmeetrit ja kuhu koguneb rekordarv osalejaid.

Turismimess tutvustab messikülastajatele nii tuttavaid kui ka uusi reisivõimalusi ja elamusi maailmast ning Eestist, aitab leida vastused reisimisega seotud küsimustele ning pakub hulganisti ideid ja inspiratsiooni reisiseiklusteks.

Traditsiooniliselt on messil temaatilised hallid nagu siseturismile pühendatud Puhka Eestis, rahvusvaheline peahall Global Village ning maitseelamusi pakkuv Elamused ja maitsed. Esmakordselt avatakse messil ka uuenduslik ja kauplemisala Pööningubasaar.

Messi korraldaja, Eesti Turismi- ja Reisifirmade Liidu peasekretäri Merike Halliku sõnul ei ole vaatamata keerulisele majanduslikule olukorrale eestlaste reisimisind kuhugi kadunud ning ka tänavune aasta näitab reisimise kasvu. «Huvi tulevase Touresti vastu on nii suur, et seekord paikneb turismimess oma pika ajaloo suurimal pinnal, hõivates messikeskust tervikuna,» lisas Hallik.

30 aastat messireise korraldanud Karol reisibüroo juhataja Margus Parve imestas messi suuruse üle. «Korralik messipind – meie riigi jaoks väga ilus number. Lähiriikides toob suure messikeskuse äärest ääreni täis vaid Stockholmi ehitusmess, millel on messipinda ligi 70 000 ruutmeetrit. Samas rootslasi on ka 10 miljonit,» ütles Parve. «Kui ülejäänud messid maailmas rõhuvad pigem B2B ehk ärikohtumistele ning tavakülastajatele on vähem pakkumisi, siis Tourest on arvestatav üritus just lõpptarbijale ehk reisijale,» lisas Parve.

Tourest 2024 piletimüük avati esmaspäeval, 18. detsembril aadressil tourest.ee. Piletihind on 3,5 eurot, kõik kuni 15-aastased reisihuvilised saavad Touresti külastada tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles